Tramp: Da sam predsednik, bio bih prijatelj sa Putinom

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki biznismen i potencijalni kandidat Republikanske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da bi imao pozitivnije rezultate u odnosima sa Kinom i Rusijom od aktuelne vlasti, a da je predsednik, bio bi prijatelj sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Ako Nemci ne spasu Grke, pomoći će im Putin

Tramp je na skupu u Las Vegasu, u sklopu svoje kampanje za kandidaturu na izborima 2016. godine, kritikovao spoljnu politiku aktuelnog predsednika Baraka Obame, ali i svog rivala za kandidaturu u ime Republikanske stranke, Džeba Buša, prenela je agencija AP.

On je istakao da su Kina i Rusija prijatelji „zbog nesposobnog američkog vođstva“ i zapitao: „Koga biste više voleli da pregovara sa Kinom? Trampa ili Džeba Buša?“

Na pitanje iz publike o odnosima sa Rusijom, Tramp je naveo da je problem u tome što Putin ne poštuje Obamu.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Donald Tramp uporedio Ameriku sa „slivnikom za Meksiko“

„Mislim da bismo se Putin i ja odlično slagali“, naveo je američki biznismen.

Tramp je tokom obraćanja takođe žestoko kritikovao druge predsedničke kandidate, uključujući Hilari Klinton, za koju je rekao da je bila najgori državni sekretar u istoriji SAD, i Obamu, kojeg je okarakterisao kao „osobu koja unosi razdore“.

On je ponovio da je za SAD neophodno da se reši problem ilegalne imigracije, ali su neki od prisutnih na skupu ostali šokirani njegovim predlogom za izgradnju zida duž američko-meksičke granice.

Kontroverzni američki milijarder je ponovio da Meksiko šalje nasilne kriminalce u SAD kako bi naštetio Amerikancima i dodao da zvaničnici SAD „na glup način postupaju“ sa imigrantima koji u toj zemlji borave ilegalno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala