Strani mediji: Skandal i pokušaj ubistva u Srebrenici

© Fotolia / fragolerosseZakon o javnom informisanju predviđa da privatizacija medija mora biti završena najkasnije do 1. jula 2015. godine. U suprotnom, zaposlenima će biti ponuđene besplatne akcije. Ako zaposleni odbiju da preuzmu akcije, mediji se gase odnosno brišu iz registra. Od 1. jula takođe je zabranjeno budžetsko finansiranje medija umesto koga se uvodi projektno sufinansiranje.
Zakon o javnom informisanju predviđa da privatizacija medija mora biti završena najkasnije do 1. jula 2015. godine. U suprotnom, zaposlenima će biti ponuđene besplatne akcije. Ako zaposleni odbiju da preuzmu akcije, mediji se gase odnosno brišu iz registra. Od 1. jula takođe je zabranjeno budžetsko finansiranje medija umesto koga se uvodi projektno sufinansiranje. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bilo je strašno, gađali su kamenjem, cipelama i svim drugim čime su stigli, prenosi nemački „Frankfurter algemajne cajtung“.

Američki kanal „Foks njuz“ napad na Aleksandra Vučića opisuje kao pokušaj ubistva.

Gotovo svi nemački mediji izvestili su danas o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, uz fotografije i gužvu nastalu tim povodom, navodeći da je on povređen u Srebrenici i da je morao napustiti skup.

Nemački mediji, pozivajući se na srpske i bosanske, pišu da je Vučić povređen i prenose izjavu jednog njegovog saradnika da je bilo strašno.

„Bild“ piše da je masa napala Vučića, poziva se, takođe, na srpske medije i prenosi da je srpski prmemijer pogođen kamenom u glavu i da su mu polomljene naočari.

„Bilo je strašno, gađali su kamenjem, cipelama i svim drugim čime su stigli“, prenosi nemački „Frankfurter algemajne cajtung“ izjavu jednog Vučićevog saradnika datu srpskim medijima, dok dnevnik „Velt“ piše da je u Srebrenici došlo do skandala.

„Rajniše post“ javlja da su demonstranti bacanjem kamenja „proterali“ Vučića i piše da je na ceremoniji u malom bosanskom gradu gde su pre 20 godina bosansko-srpski vojnici pobili hiljade muslimanskih mladića i odraslih muškaraca učestvovalo danas desetine hiljada ljudi, među kojima su i brojni političari, kao i bivši američki predsednik Bil Klinton.

Nemačka štampa, inače, piše i da masakr u Srebrenici, koji Zapad naziva genocidom, Rusija i Srbija tako ne imenuju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala