Balkanska „premijer liga“

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICUtakmica Srbija — Albanija
Utakmica Srbija — Albanija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Albanije Edi Rama sa oduševljenjem je reagovao na vest da je Sud za sportsku arbitražu u Lozani bodove sa prekinutog meča sa Srbijom u Beogradu dodelio njegovoj reprezentaciji.

„Super, evropska pravda, tri boda za crveno-crne u Beogradu“, napisao je Rama na Tviteru.

Vučić: Sramota za evropsko pravo

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na poruku albanskog premijera ocenom da je reč o sramnoj i uvredljivoj odluci.

„Evropska pravda po ko zna koji put pretvorila se u svetsku nepravdu. Oni koji su incident izazvali su nagrađeni, a žrtva je kažnjena“, napisao je Vučić na svom tviter nalogu.

„Odluka suda u Lozani sramota je za evropsko pravo, pravdu i predstavlja uvredu za sve normalne ljude“, poručio je srpski premijer u odgovoru na Ramin tvit.

Nešto kasnije, Vučić je napisao:

"Poštovani Edi Rama, ne brini, mi ćemo vas bez drona i bez ičije pomoći pobediti na terenu u sred Tirane."

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) odbio je danas žalbu Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i pobedu u kvalifikacionoj utakmici za prvenstvo Evrope između Srbije i Albanije dodelio gostima.

CAS smatra da je FSS odgovoran za prekid meča, pa je zbog toga utakmicu registrovao službenim rezultatom 0:3.

Sud u Lozani je, kako se navodi u obrazloženju, prihvatio albansku žalbu, jer nije pronašao dokaz da su gostujući igrači odbili da nastave meč, dok je prekid usledio usled loše organizacije i nasilnog uletanja navijača.

CAS je potvrdio odluku UEFA da se Srbiji oduzmu tri boda, te naredio odigravanje sledeća dva meča kod kuće bez publike, uz kaznu od 100.000 evra.

Nakon ove odluke, Albanija deli drugo mesto u grupi sa Dancima sa po 10 bodova, iza Portugalije sa 12, dok Srbija zajedno sa Jermenijom ima po jedan bod, što znači da više nema ni teoretskih šansi da se ode na šampionat Evrope u Francuskoj.

Na utakmici koja je prošle godine prekinuta na stadionu Partizana u 41. minutu došlo je do incidenta kada se iznad terena pojavio dron sa zastavom „Velike Albanije“, a spekulisalo se da je Ramin brat bio organizator svega.

UEFA je prvobitno registrovala utakmicu sa 3:0 za Srbiju, ali je srpski tim kaznila sa minus tri boda zbog utrčavanja gledalaca na teren.

Nakon toga oba saveza uložila su žalbu CAS-u.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala