Zabranjeni svi skupovi zakazani za sutra

© Sputnik / Nataša MilosavljevićSkup "Žena u crnom" u Beogradu
Skup Žena u crnom u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svi skupovi koji su za sutra zakazani ispred Skupštine Srbije su zabranjeni, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je MUP nakon bezbednosnih i operativnih provera odlučio da zabrani sve skupove zakazane za sutra ispred parlamenta.

„Upozoravam sve koji razmišljaju da ipak dođu da policija neće dozvoliti ni tolerisati bilo kakvo okupljanje ispred Skupštine Srbije niti održavanje skupova koji su zabranjeni“, naglasio je Stefanović.

Stefanović je objasnio da je za sutra bilo zakazano pet skupova u različitim periodima koje su najavili Zavetnici, Dveri, Inicijativa mladih za ljudska prava, Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih od 1998. do 2000. i građanin Nikola Aleksić.

Podsećajući da je učešće na skupu najavilo više organizacija i pojedinaca, Stefanović je rekao da je bilo mnogo neodgovornih izjava koje unose haos, pozivaju na netrpeljivost i različite podele, te da je bilo i mnogo neodgovornih ljudi kojima nije u interesu da razmišljaju šta je bezbednost Srbije i interes njenih građana.

„Za MUP je bezbednost svih građana važna i nećemo dozvoliti haos na ulicama bilo kog grada u Srbiji, pa ni Beograda“, rekao je Stefanović.

Kako je dodao, imajući u vidu složenost situacije u regionu, MUP se odlučio na potez koji „garantuje mir i bezbednost u celoj Srbiji“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala