Ponovo oskrnavljena i opljačkana crkva Svete Petke kod Kline

© AFP 2023 / STRINGERKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crkva Svete Petke u selu Drsnik kod Kline ponovo je obijena i opljačkana. To je drugi napad na crkvu u poslednjih 48 sati.

Prethodno je iz crkve odnet novac, a tokom pljačke su oštećene i ikone, javio je Radio Kim iz Čaglavice.

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić ponovo je apelovao na nadležne organe da se pozabave ovim pitanjem, obezbede svetinju i pobrinu se za bezbednost srpskih povratnika u Drsniku.

„Očigledno da imamo grupu ljudi čije su namere da naše povratnike u opštini Klina zaplaši“, rekao je Jevtić novinarima prilikom obilaska povratnika u selu Novake kod Prizrena.

Most u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija
Klina: Novi napad na Srbe povratnike

Jevtić je rekao da je o poslednjim incidentima razgovarao sa nadležnima u policiji u Klini i da očekuje njihov izveštaj. 

On je kazao da će od ministra unutrašnjih poslova Skendera Hisenija zatražiti da na sledećem sastanku Međuministarske grupe podnese detaljan izveštaj o svim poslednjim napadima na srpske povratnike i njihovu imovinu u opštini Klina.

Uprkos učestalim napadima i provokacijama u Klini, Jevtić je rekao da će se u narednom periodu u ovu opštinu vratiti osam srpskih porodica.

„Mi nećemo odustati, mi ćemo biti uporni da ljude vratimo, to vam garantujem, i da ljude obezbedimo da ostanu svugde gde se vraćaju, bez obzira sa kakvim se izazovima suočavaju“, naveo je ministar.

Jevtić je rekao da napadi neće uticati na povratak i da će se ministarstvo truditi da obezbedi normalan život Srbima u ovom mestu.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala