Kosmet strahuje od terorističkih napada

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIPolicija samoproglašene države Kosovo
Policija samoproglašene države Kosovo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na severu Kosmeta povećano je prisustvo pripadnika Kosovske policije, naročito u multietničkim naseljima, potvrđeno je danas agenciji Tanjug u Kosovskoj policiji.

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je Tanjugu da je prisustvo policijskih službenika povećano po naredbi iz glavne Direkcije policije u Prištini i da su policajci raspoređeni u cilju preventivnog delovanja.

„Podignute su mere bezbednosti, verovatno zbog ovih događaja koji su se desili u našoj okolini“, rekao je Bojić, ne želeći da odgovora na pitanje da li je to zbog pretnji od terorističkih napada.

Bojić je kazao da je posebno podignut nivo bezbednosti u multietničkim zonama, dakle u Bošnjačkoj mahali, Tri solitera, Brđanima i Mikronaselju u severnom delu Kosovske Mitrovice.

On je dodao da je povećan i broj policijskih službenika u Sočanici u opštini Zvečan, jer se tamo održava fudbalski turnir. „Gde god je povećan broj građana, tu je povećan i broj policijskih patrola, kako mobilnih tako i pešačkih“.

Bojić je kazao da Regionalna direkcija policije Mitrovica Sever raspolaže dovoljnim brojem policijskih službenika koji su spremni da odgovore na svaki postavljeni zadatak.

„Policijski službenici su angažovani u celoj zoni odgovornosti Regionalne direkcije sever, dakle u policijskim stanicama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan“, zaključio je Bojić.

Kosovska policija, kako je ranije saopšteno, podigla je nivo bezbednosti na najviši nivo zbog pretnji od terorističkih akcija od strane albanskih džihadista sa bazom u Siriji i Iraku.

Inače, policija na Kosovu goni preko 130 osoba povezanih sa učešćem u terorističkim organizacijama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala