I u Americi se studenti dovijaju (foto)

Pratite nas
Američki student je odlučio da izgradi sopstvenu mini-kuću kako bi mogao da diplomira bez gomilanja dugova, što čini većina studenata u SAD koji su primorani da uzimaju kredite da bi dobili stanove tokom studija.

© www.facebook.com/tarzandudeRealizacija projekta mini-kuće koštala je 20.000 dolara, koje je student obezbedio iz svoje ušteđevine i donacija meštana.
Realizacija projekta mini-kuće koštala je 20.000 dolara, koje je student obezbedio iz svoje ušteđevine i donacija meštana. - Sputnik Srbija
Realizacija projekta mini-kuće koštala je 20.000 dolara, koje je student obezbedio iz svoje ušteđevine i donacija meštana.
Dvadesetpetogodišnji Džoel Veber treba da započne treću studijsku godinu na Univerzitetu u Teksasu. Kako bi izbegao troškove od 800 dolara mesečno za boravak u blizini škole, izabrao je da se ne zadužuje kao mnogi od njegovih vršnjaka i posvetio godinu dana podizanju sopstvene kuće, male zgrade koja je koštala 20.000 dolara.

© Facebook/tarzandudeStudent je sam projektovao svoj dom, a u realizaciji su mu pomogli i jedan električar i jedan stolar
Student je sam projektovao svoj dom, a u realizaciji su mu pomogli i jedan električar i jedan stolar - Sputnik Srbija
Student je sam projektovao svoj dom, a u realizaciji su mu pomogli i jedan električar i jedan stolar

Kuća se sastoji od dva potkrovlja, vodovodnih i električnih instalacija, tuša, šporeta na gas i sudopere. Veber je iskoristio svoju ušteđevinu i materijale donirane od strane lokalne zajednice da izgradi svoju kuću, prenosi „Indipendent“.

© www.facebook.com/tarzandudeKada se završi leto, kućicu čeka put od 300 km do koledža
Kada se završi leto, kućicu čeka put od 300 km do koledža - Sputnik Srbija
Kada se završi leto, kućicu čeka put od 300 km do koledža
Govoreći za Ej-Bi-Si njuz, student je otkrio i da je on sam dizajnirao kuću, a da su mu u izgradnji svojevoljno pomogli jedan stolar i električar.

Iako za neke stanovanje u samo 13 kvadratnih metara može da bude malo klaustrofobično, Veber vidi pozitivnu stranu ovih dimenzija, verujući da to pomaže da čovek ostane aktivan.

© www.facebook.com/tarzandudeIako može delovati klausrofobično, Veber smatra da je to način da ostane aktivan i izlazi napolje češće
Iako može delovati klausrofobično, Veber smatra da je to način da ostane aktivan i izlazi napolje češće - Sputnik Srbija
Iako može delovati klausrofobično, Veber smatra da je to način da ostane aktivan i izlazi napolje češće

Za sada, kućica koja je mobilna, stacionirana je u njegovom rodnom gradu Dalasu, iako posle leta planira da je „odvede“ na putovanje od gotovo 300 kilometara, do koledža.

© www.facebook.com/tarzandudeSastoji se od dve potkrovne konstrukcije, instalacija, tuša, šporeta i sudopere
Sastoji se od dve potkrovne konstrukcije, instalacija, tuša, šporeta i sudopere - Sputnik Srbija
Sastoji se od dve potkrovne konstrukcije, instalacija, tuša, šporeta i sudopere
Veber, koji ne planira da mu ova kuća bude dom celoga života, kaže da ga ne zanima mišljenje drugih. „Radi se o tome da mogu živeti jednostavno i biti zahvalan i dalje “, rekao je student.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala