Češki turisti ubijeni i opljačkani u Albaniji

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIPolicija samoproglašene države Kosovo
Policija samoproglašene države Kosovo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dvoje čeških turista, 27-godišnji muškarac i 36-godišnja žena sa zapada Češke ubijeni su i opljačkani na severu Albanije u Prokletijama.

Češki turisti su ubijeni u Nacionalnom parku Teti, koji poslednjih godina obilaze stotine čeških turista i sa turističkim agencijama.

„Pronađeni su sa smrtonosnim prostrelnim ranama, u automobilu. Istragu vodi albanska policija, a tela su prebačena u Tiranu na obdukciju. Već je utvrđen i njihov identitet, stupamo u vezu sa porodicama“, potvrdila je češkom radiju šture vesti iz medija portparolka češkog Ministarstva inostranih poslova Mihaela Lagronova.

Policija je automobil sa ubijenim turistima pronašla na planinskom putu, blizu logora, oko 70 kilometara od Skadra. Karoserija je bila prostreljena, a u automobilu je nađena automatska puška, javljaju češki mediji.

Česi su ubijeni i opljačkani u petak tokom noći, a kola su nepoznate ubice gurnule sa stene u provaliju, kako bi ubistvo izgledalo kao saobraćajna nesreća. 

Albanska policija ne isključuje mogućnost da je jedan od pljačkaša putovao sa turistima u automobilu.

Pre 14 godina u istoj oblasti nestalo je misteriozno troje mladih Čeha, a otac dvojice mladića koji su zajedno sa drugaricom pošli na letovanje u Albaniju čak se obratio albanskoj narko-mafiji da mu pomogne da pronađe decu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala