Braća Mamić uhapšena na hrvatskoj granici

© Foto : snimak ekrana/JutjubZdravko Mamić
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik i trener zagrebačkog Dinama Zdravko i Zoran Mamić uhapšeni su danas na granici između Hrvatske i Slovenije, pošto je Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) pokrenula istragu protiv njih.

Mamići su zaustavljeni na granici i privedeni od strane hrvatske policije, a s njima su njihovi advokati Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

„Pošto su izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih advokata saznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira tima i kluba, odlučili su se za povratak u Hrvatsku kako bi odmah, sarađujući sa istražiteljima, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti“, navodi se u saopštenju Dinama.

Pored braće Mamić, USKOK je zatražio i hapšenje izvršnog direktora Hrvatskog fudbalskog saveza Damira Vrbanovića, koji se oko 11 sati našao pred sudijom.

Tužilaštvo je njihovo hapšenje zatražilo zbog opasnosti od bega, uticaja na svedoke i ponavljanja istih prekršaja.

Još u petak uhapšen je poreznik Milan Pernar, koji se sumnjiči da je sa Mamićima i Vrbanovićem učestvovao u ilegalnim radnjama kojima su oštećeni Dinamo i država Hrvatska.

Sumnja se da su uhapšeni oštetili Dinamo za najmanje 117,8 miliona kuna, odnosno Hrvatsku sa 12,2 miliona kuna zbog neplaćenog poreza.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala