Otkrivene činjenice o zločinima ukrajinskih dobrovoljaca

© Sputnik / Valery Melnikov / Uđi u bazu fotografijaSukobi u regionu Luganska, stanovnici pobegli iz kuće koju je pogodila raketa ukrajinskih snaga.
Sukobi u regionu Luganska, stanovnici pobegli iz kuće koju je pogodila raketa ukrajinskih snaga. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grupa hakera saopštava da su samo u Luganskoj oblasti u poslednje vreme pripadnici ukrajinskih dobrovoljačkih bataljona izvršili više od 200 zločina. „Kiberberkut“ naglašava da su dobrovoljački bataljoni apsolutno izvan kontrole Kijeva i da su se pretvorili u zločinačke grupacije.

Hakerska grupa „Kiberberkut“ objavila je dokumenta Vojnih snaga Ukrajine, Nacionalne garde i Generalnog tužilaštva Ukrajine u kojima se navodi da dobrovoljački bataljoni ne ispunjavaju naredbe Kijeva. 

Donjecka Narodna Republika - Sputnik Srbija
Donjeck i Lugansk: Prva godišnjica referenduma

„Danas smo dobili zvanične dokumente koji potvrđuju činjenicu da su takozvani dobrovoljački bataljoni apsolutno van kontrole Kijeva. Faktički oni su se pretvorili u organizovane prestupničke grupe koje orobljavaju i ubijaju sopstveni narod. Tokom kaznene operacije oni su toliko navikli na to da je sve dozvoljeno i da ništa nije kažnjivo, da se osećaju kao da su iznad zakona i božjih zapovesti“, piše na sajtu „Kiberberkuta“.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala