Nova vojna strategija Rusije uzeće u obzir sve pretnje

© Sputnik / Alekseй KudenkoDmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina
Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komentarišući novu vojnu strategiju SAD, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da mu je žao što je ona usmerena na sukob s Rusijom. Peskov je dodao da će, iako je još rano govoriti o odgovarajućem ruskom dokumentu, Ruska Federacija odgovoriti na sve pretnje.

Peskov je komentarisao novu vojnu strategiju SAD u onom delu koji se tiče Rusije kao države koja ne uvažava suverenitet svojih suseda i koja je spremna da primeni silu. 

Pentagon - Sputnik Srbija
Američka strategija predviđa borbu sa Rusijom

„Povodom toga može se izraziti žaljenje jer je koncepcija bezbednosti dokument koji važi na srednji i dugi rok i takve formulacije u dokumentu svedoče o konfrontacionom raspoloženju, bez ikakve objektivnosti prema našoj zemlji. Pritom, to se odnosi na dugoročnu perspektivu“, rekao je Peskov novinarima. 

„To će, naravno, teško doprineti pokušajima da se naši bilateralni odnosi pokrenu ka normalizaciji, što je preko potrebno za zajedničku borbu s tekućim izazovima na koje pojedinačne zemlje ne mogu da odgovore“, dodao je Peskov. 

Portparol ruskog predsednika je precizirao da je jedan od tih izazova delovanje Islamske države, kao i svi drugi vidovi terorizma i ekstremizma. 

Džihadisti Islamske države - Sputnik Srbija
Koalicija protiv ID: Strategija ista uprkos neuspesima

Odgovarajući na pitanje kako će SAD biti označene u odgovarajućem dokumentu Ruske Federacije koji se trenutno priprema Peskov je rekao da je još rano govoriti o tome. 

„Sačekajmo da se taj dokument pojavi. Bezuslovno, sve pretnje nacionalnoj bezbednosti Rusije se uzimaju u obzir i obrađuju, i razmatraju se odgovarajuće kontramere“, naveo je Peskov. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala