Pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji istog dana?

© Wikipedia / Senat Rzeczypospolitej PolskiejPredsednica narodne skupštine Srbije Maja Gojković
Predsednica narodne skupštine Srbije Maja Gojković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da bi lokalni i pokrajinski izbori trebalo da budu održani istovremeno zbog efikasnosti i ekonomičnosti, ali i zbog političke situacije u Vojvodini.
Rasim Ljajić - Sputnik Srbija
Ljajić: Svi se spremaju za izbore

Na pitanje da li bi ti izbori, ukoliko bi bili održani u decembru, bili redovni ili vanredni, Gojkovićeva je rekla da je izborna godina počela, te da smatra da bi to bili redovni izbori.

„Postoji nepisano pravilo da se, kada dođe do poslednjih šest meseci mandata, izbori smatraju redovnim“, rekla je Gojkovićva za Radio-televiziju Vojvodine.

Ona smatra i da je u Srbiji sazrela situacija i da je napravljen politički konsenzus među svim strankama da treba menjati politički sistem, u čemu parlament ima aktivnu ulogu i formiran je akcioni radni tim koji se bavi tim pitanjima.

Izvršno veće AP Vojvodina - Sputnik Srbija
Pokrajinski izbori do kraja godine?

„Ako se ide na lokalne izbore u Srbiji, svakako to treba povezati sa pokrajinskim. Postoje mnogobrojni razlozi, politički, jer se mnogo štošta dešava u Vojvodini što treba promeniti, ali i zbog efikasnosti i ekonomičnosti“, rekla je Gojkovićeva.

Ističući da tu nema „nikakvog pravnog nasilja“, Gojkovićeva je upitala zašto se predstavnici DS „tako grčevito drže za fotelje ako su sigurni u volju građana“.

„DS grčevito brani pozicije u nešto malo opština u kojima je na vlasti, a najviše na pokrajinskom nivou, i smatraju da 15 godina nije dovoljno… Nebitno je da li će izbori biti 20. decembra, u januaru ili februaru, ali taj dan će doći, i DS treba da se sprema za izbore, jer su oni veoma blizu“, rekla je Gojkovićeva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala