Protivnici „Turskog toka“ protiv ekonomskog razvoja Grčke

© REUTERS / Francois LenoirKriza u Grčkoj
Kriza u Grčkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protivljenje evropskih lidera i Vašingtona izgradnji tranzitnog gasovoda od „Turskog toka“ je neoprostivo i pokazuje da ne žele da se razvija grčka privreda, rekao je u intervjuu televiziji „Rusija 24“ ministar za energetiku i životnu sredinu Grčke Panajotis Lafazanis.
Gas - Sputnik Srbija
Bankrot Grčke ne predstavlja pretnju za „Turski tok“

„Taj projekat je veoma koristan i za Rusiju i za Grčku. To je velika pomoć za grčku privredu. Ne samo za Grčku, već i za naše susede koji će brati plodove ovog projekta. Neoprostivo je da se određeni evropski političari i Vašington otvoreno protive ovom cevovodu. Oni koji se zalažu protiv ovog projekta jednostavno ne žele da se naša privreda razvija. Oni žele da i dalje ostanemo zavisni od zapadnih zemalja“, rekao je Lafazanis.

On je dodao da će izgradnja tranzitnog gasovoda od „Turskog toka“ pozitivno uticati na finansijske pokazatelje zemlje. Kada gasovod počne sa radom, Grčka će dobijati stotine miliona evra za njegov tranzit i eksploataciju.

„Ova cev — to je oko 20.000 radnih mesta u Grčkoj i 2 milijarde evra investicija. To će sve zajedno podići našu privredu“, zaključio je Lafazanis.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala