Dodik saopštio referendumsko pitanje

© Sputnik / Radoje PantovićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pitanje o kojem će se izjašnjavati građani RS-a na referendumu će biti "da li prihvatate nametnute zakone visokih predstavnika u prošlosti, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH i da li prihvatate da se u RS primjenjuju odluke tih državnih pravosudnih institucija", kaže predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je rekao da je za sutra zakazao sastanak s predstavnicima političkih partija u parlamentu RS-a da bi im i zvanično saopštio svoju odluku da zatraži posebno zasedanje s informacijom o radu Tužilaštva BiH, koje je, kako je rekao, antiustavno i nije u skladu s Dejtonskim sporazumom i primarno je nametnuto od visokog predstavika.

Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik najavljuje referendum zbog slučaja „Orić“

"Zatraži ću od Narodne skupštine RS-a da usvoji obavezujuću odluku o raspisivanju referenduma o tom pitanju, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, a od građana očekuje da na referendumsko pitanje odgovore s "jednim velikim `Ne`". 

Dodik je rekao da praksa pravosuđa BiH, koje je "antiustavno uspostavljeno, nije dala za pravo da to pravosuđe dalje živi, bar ne u RS".

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala