Ivanić tražio od SB da ne razmatra rezoluciju

© Foto : www.mc.rsMladen Ivanić
Mladen Ivanić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio u Banjaluci da je kao srpski član kolektivnog šefa države uputio pismo ambasadorima zemalja članica Saveta bezbednosti UN i zatražio da se ne usvoji rezolucija o Srebrenici.

Ivanić je rekao da se na ovaj korak odlučio jer o rezoluciji nema konsenzusa u Predsedništvu BiH, te da zato ne vidi ni smisao njenog sazivanja. Pismo je, objašnjava, njegov stav.

Dokument predloga ruske rezolucije - Sputnik Srbija
EKSKLUZIVNO: Predlog ruske rezolucije o BiH

Ivanić je na susretu sa novinarima rekao da je ta rezolucija, između ostalog, poslužila da se prilike u BiH potpuno promene, kao i da je otišlo u drugi plan sve pozitivno što je bilo urađeno pre predlaganja ove rezolucije i još nekih događaja, koji su BiH vratili unazad.

"Društvo je potuno podeljeno'''', rekao je Ivanić navodeći da je evidentno da postoje negativne posljedice cele ove priče.

On je dodao da ne razume šta su hteli predsednici Srbije i RS, Tomislav Niković i Milorad Dodik „držeći mu nedavno lekcije u Beogradu", jer se on već ranije odredio prema rezoluciji o Srebrenici, preneli su banjalučki mediji.

''Ne razumem, posebno Dodika, jer je bio dogovor da ovo pismo zajedno potpišemo'''', rekao je Ivanić ističući da ne zna „zašto je Dodiku trebao taj beogradski događaj, na kojem je s Nikolićem pozvao Ivanića da zatraži sazivanje sednice Predsedništva BiH o rezoluciji o Srebrenici".    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala