Dodik: Raspisivanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH

© Tanjug / Nemanja JovanovićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će zatražiti posebnu sednicu Parlamenta RS o referendumu za ukidanje Suda i Tužilaštva BiH.

„Nametnuli su nam Sud i Tužilaštvo da progone srpske vojnike i oficire, a da puštaju one zločince za koje svi znaju da su počinili zločin, čiji su zločini dokumentovani i čije zločine brane institucije BiH“, kazao je Dodik novinarima u Kozarskoj Dubici.

Nad Srbima u Hrvatskoj počinjen genocid - Sputnik Srbija
Dodik: Uz moćnu Srbiju i Srpskoj bi bilo lakše

Zbog toga će, kako je naveo, u prvim danima naredne sedmice predložiti i zahtevati posebnu sednicu Narodne skupštine da raspiše referendum, te da odbaci postojanje Suda i Tužilaštva BiH i njegovo delovanje na prostoru Republike Srpske.

Dodik je još istakao da srpski narod „ne može da odustane od istine o Srebrenici“.

„Ne može se govoriti kao samo jednom izolovanom događaju iz jula 1995. godine, a ne uzeti u obzir kontinuitet zločina koji se dešavao od 1991. do 1995. godine. Naravno da se slažemo da je Srebrenica mesto zločina, ali zločina u kontinuitetu u kome su gotovo podjednako stradali i Srbi i Bošnjaci“, ocenio je Dodik.

Prema njegovim rečima, „jedina razlika je što su Srbi uporno ubijani u kontinuitetu, a ogroman broj Bošnjaka ubijen je u jednom koncentrisanom trenutku“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala