Islamistička grupa hakovala sajt novosadske firme

© screenshotHakovan sajt-ISIL
Hakovan sajt-ISIL - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sajt jedne novosadske firme hakovan je od grupe koja se predstavlja kao „Falaga tim“ - tuniski islamistički hakeri.„Ovo je pravi terorizam“, navodi se u poruci hakera.

Oni su na sajtu firme koji se nalazi na adresi webconnectionteam.com uz postavljeni video ostavili i poruku: „Ne brinite, ovo je samo poruka i možete je ukloniti. Vaš sajt je oštećen jer želimo da pokažemo šta je stvaran svet. Ovo je pravi terorizam“.

U video-poruci se vide fotografije i snimci američkih vojnika u Avganistanu, Iraku, kao i snimci stradalih u zemljama Bliskog istoka. 

Teroristički napad na hotel u Susu - Sputnik Srbija
ID preuzela odgovornost, u Tunisu 40 poginulih

Niko Pilipović, vlasnik firme, ispričao je za B92 da je sajt hakovan u subotu, dan nakon terorističkog napada u turističkom centru „Sus“ u Tunisu. On kaže i da je sajt hostovan kod jednog domaćeg provajdera. 

Kako se navodi na sajtu cjalb.memri.org,„Falaga tim“ se predstavljaju kao tuniski islamistički hakeri. Poznato je da su ranije već hakovali francuske i izraelske sajtove.

Ova grupa ranije je na svojoj fejsbuk stranici navela da se protivi sekularizmu i ateizmu, ali da neće biti „produžena ruka“ Islamskoj državi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala