Đurić: Ne postoji volja da se formira Specijalni sud

© Foto : Tanjug/MARKO DJOKOVICDirektor Kancelrije Kosovo i Metohija Marko Đurić
Direktor Kancelrije Kosovo i Metohija Marko Đurić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Neusvajanjem ustavnih amandmana koji bi omogućili formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, poslata je poruka da ne postoji volja da se odgovorni za najmonstruoznije zločine kazne, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je za RTS dodao i da je Hašim Tači pogazio reč datu u Briselu da pre konačnog dogovora neće pričati o formiranju ZSO.

Da li je dovoljno samo izvinjenje?, pitaju se Srbi sa KiM - Sputnik Srbija
Amerika duboko razočarana Prištinom, moguće osnivanje suda UN

On je rekao i da Srbija poziva Ujedinjene nacije da pravdu uzmu u svoje ruke.

„Pozivamo Ujedinjene nacije da pravdu uzmu u svoje ruke, jer albanski političari u Prištini nemaju snage da procesuiraju odgovorne za ratne zločine, koji ne smeju da ostanu nekažnjeni“, istakao je Đurić.

On je dodao da je juče, neusvajanjem ustavnih amandmana koji bi omogućili formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, poslata poruka da ne postoji volja da se odgovorni za najmonstruoznije zločine kazne.

„Čuli smo predstavnike najvećih sila SAD-a i Rusije da su spremni da podrže osnivanje jednog ovakvog suda“, kazao je Đurić, ističući da sumnja u dobre namere da se taj sud formira.

„Sumnjam da zaista to žele, a zapravo rade iza kulisa nešto drugačije. Najveće sile znaju da neki političari u Prištini pokušavaju da se igraju s njima, da ih prevare i to je loše za kosovske institucije“, objasnio je Đurić.

Đurić je naglasio i da je Hašim Tači pogazio reč datu u Briselu.

Grb  terorističke organizacije OVK - Sputnik Srbija
Tačijevi poslanici „presudili“ sudu za OVK

„On je dao reč da dok se ne dogovirimo oko formiranja ZSO neće izlaziti u javnost i davati izjave. Tači je o tome govorio u medijima i jedva čekam ponedeljak da čujem reakcije evropskih zvaničnika“, naglasio je Đurić.

On je rekao i da će ZSO, kakva god da bude, doneti Srbima više od onoga što danas imaju na Kosovu i Metohiji.

Đurić je ovom prilikom svim Srbima i Srpkinjama čestitao Vidovdan.

„Vidovdan je jedan od najsvetijih srpskih praznika, kada se podsećamo naših junaka i vitezova. Mislim da je dobar trenutak da se prisetimo činjenice da je Kosovo kroz vekove naš svetionik“, zaključio je Đurić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala