Skupština Kosova će zasedati dok sud ne bude osnovan

© Foto : Youtube/RTK (screenshot)Branimir Stojanović
Branimir Stojanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik kosovske Vlade Branimir Stojanović izjavio je danas da će Specijalni sud za ratne zločine na Kosovu biti formiran, te da će skupština zasedati onoliko puta koliko to bude potrebno.
Da li je dovoljno samo izvinjenje?, pitaju se Srbi sa KiM - Sputnik Srbija
Amerika duboko razočarana Prištinom, moguće osnivanje suda UN

On je na Radio-televiziji Srbije rekao da je za sve poslanike bilo veliko iznenađenje neizglasavanje amandmana za promenu Ustava, što je preduslov za formiranje Specijalnog suda i najavio novu sednicu na kojoj će se iznova raspravljati o ovom sudu.

„Ono što je premijer (Isa) Mustafa rekao — da će obaveza koja je preuzeta, a to je formiranje suda, biti i ispunjena. Koliko će biti pokušaja, to ćemo videti. Mi ćemo podržati tu incijativu, kao što smo i do sada podržavali sve što je u vezi sa sudom“, kaže Stojanović.

Ukoliko se ne postigne dogovor o sudu, Stojanović tvrdi da to može voditi destabilizaciji Kosova i ističe da će razgovarati sa predstavnicima Kfora da se poveća bezbednost, naročito zbog Vidovdana.

Stojanović je, govoreći o Briselskom sporazumu, rekao da je formiranje Zajednice srpskih opština prioritet, dodajući da očekuje da budući pregovori neće biti laki, ali da u potpunosti ima poverenja u pregovarački tim na čelu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala