Nastavlja se opasna politika NATO-a prema Rusiji

© Sputnik / Viktor Toločko / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Ruske Federacije
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zaključci sa susreta ministara odbrane zemalja NATO-a, koji je održan 24-25. juna u Briselu, potvrdili su dosledan kurs Alijanse na „postizanju vojno-političke dominacije u Evropi“, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
PRO NATO - Sputnik Srbija
NATO: Sistem PRO nije usmeren protiv Rusije

U diplomatskom resoru su naglasili da se „nastavlja opasna politika širenja infrastrukture NATO-a na istok i povećanja vojnog prisustva Alijanse u blizini ruskih granica pod izmišljenim razlozima, zbog navodnog ’agresivnog ponašanja‘ naše zemlje“.

„Pod neprijateljskom i nefer retorikom sve više se stvara vojno-tehnička baza, što svedoči o nameri da se prida nepovratni karakter koracima koje preduzima blok“, navelo je ministarstvu.

„Slična politika Alijanse, ne samo da je neadekvatna na vojnom planu, već predstavlja i teret sa finansijskog stanovišta za same države-članice NATO, ali i skreće potrebnu pažnju i resurse od borbe sa realnim pretnjama današnjice koje se množe, kao što su međunarodni terorizam, trgovina narkoticima, piratstvo“, kaže se u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala