Masakr u Tunisu: U napadu na hotele 37 mrtvih

© REUTERS / Amine Ben AzizaNapad u Tunisu
Napad u Tunisu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Trideset sedam ljudi je poginulo, a 37 je ranjeno u napadu terorista na dva hotela u letovalištu u Tunisu. Oni su prvo napali turiste na plaži, a zatim su upali u zgradu hotela „Imperial Marhaba“ i otvorili vatru iz automatske puške, koju su uneli sakrivenu u kišobran.

Broj ranjenih u terorističkom napadu na plažu hotela odmarališta El-Kantaui porastao je do 37, od koji je 10 teško ranjeno, rekao je agenciji Sputnjik ministar zdravlja Said el-Aidi.

Među žrtvama terorističkog napada je pet Britanaca.    

Prema saznanjima Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) niko od srpskih turista nije povređen prilikom terorističkog napada.

Pogled na Tunis - Sputnik Srbija
Niko od srpskih turista u Tunisu nije povređen

Napadi su se dogodili ispred hotela u mestu Sus, jednoj od najpopularnijih turističkih destinacija u Tunisu, javio je AFP. Kako prenose mediji, teroristi su na posed hotela ušli s mora. 

Snage bezbednosti Tunisa ubile su jednog napadača, dok je drugi uhvaćen.

Prema podacima očevidaca, teroristi su naoružani i granatama. 

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, među žrtvama terorističkog napada ima i građana drugih država — Nemačke i Velike Britanije.

Tunis je u stanju povišene pripravnosti od marta kada su islamisti napali muzej Bardo i ubili grupu stranih turista, podsetio je Rojters.

Odgovornost za najnoviji napad za sada još niko nije preuzeo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala