Francuska Vlada uplašila poslovne krugove

© SputnikNosač helikoptera "Mistral"
Nosač helikoptera Mistral - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Francuske dala je poslovnim krugovima pogrešan signal odustajanjem od isporuke nosača helikoptera „mistral“ Rusiji, ali sadašnja situacija u odnosima Rusije i EU može povoljno da utiče na izvoz Rusije u Francusku, izjavio je trgovinski predstavnik Rusije u Parizu Aleksandar Turov.
Univerzalni desantni ratni brod „mistral” - Sputnik Srbija
Putin i Oland: Ili „mistrali“, ili novac nazad

„Potpuno je moguće da će trenutna situacija dati mogućnosti poboljšanja strukture trgovinskog prometa, pre svega našeg izvoza. Jasno je da se za jednu godinu to ne može uraditi, ali se u jednom broju pozicija nesirovinskog izvoza vidi poboljšanje“, rekao je Turov.

Turov smatra da, bez obzira na smanjenje trgovinskog prometa između zemalja za više od 16 odsto, „opštu situaciju ne treba dramatizovati“.

„Zasada se obimi smanjuju, prve brojke ove godine nisu pokazatelji. Postoji veliki interes za saradnju, ali tu je i pitanje pružanja garancija“, rekao je Turov.

„Situacija sa ’mistralima‘ malo plaši francuski biznis, ali iskren da budem: biznis nije razumeo svoju Vladu, jer postoji princip rimskog prava Pacta sunt servanda — sporazumi se moraju poštovati, politika politici, ekonomija ekonomiji. Sada je u međunarodnim odnosima sve prevrnuto naopačke. Politika upravlja ekonomijom — pojava koja nije mnogo pozitivna“, naveo je stalni trgovinski predstavnik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala