Vučić: Neću da idem tamo gde mi prete pljuvanjem

© Foto : TANJUG/ MARKO DJOKOVIC/Aleksandar Vučić dolazi na konferenciju
Aleksandar Vučić dolazi na konferenciju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Vučić izjavio je večeras da će odluku o odlasku doneti nekoliko dana uoči 11. jula dana obeležavanja Srebrenice, i istakao da će ona biti u skladu sa interesima regionalne stabilnosti i srpskog i bošnjačkog naroda.

Vučić je novinarima u Briselu odgovarajući na pitanja rekao da neće dolaziti tamo gde mu neko preti „pljuvanjem, batinjanjem“, ne zato što se toga plaši i ponovio da će doneti odluku u interesu oba naroda.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučića ne brine Priština, već BiH

Prema njegovim rečima odluka o odlasku u Srebrenicu još nije doneta ne zato što se Srbija nečeg plaši već da bi ona bila u skladu sa interesima regiona.

„To ne radimo zato što smo slabi već zato što dobro razumemo svoju poziciju i zato što mislimo da tako možemo da uradimo nešto dobro za naš narod i sve naše narode“ rekao je Vučić.

On je dodao da smatra da je to jedina moguća politika koja donosi dobro svima na Balkanu.

On je naveo da se plaši da pojedinci samo traže razlog da nešto loše nekom drugom kažu.

„A kome ja da objasnim u mojoj ili bilo kojoj drugoj zemlji na Balkanu da kada se desi nešto u Makedoniji posle toga dva meseca nijedan investitor neće da dođe ni u jednu od naših zemalja“ rekao je premijer.

Srebrenica groblje - Sputnik Srbija
Srebrenica — Zapad neće popustiti

Premijer je, upitan da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića, koji je rekao da će puštanje Nasera Orića biti ključno za oporavak odnosa BiH i Srbije, rekao da odnosi između dve zemlje i srpskog i bošnjačkog naroda ne bi trebalo da zavise od pojedinaca.

„Pogotovo mi je teško da pričam o tome posle saznanja koje imamo o tome i posle akata koje smo dali na uvid celokupnoj javnosti“ rekao je Vučić koji je dodao da će njegova izjava biti uvek ista, i večeras i u narednim danima, bez obzira šta se bude sa Orićem dešavalo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala