Maradona u trci za predsednika FIFA

© AP Photo / Raad AdaylehDijego Marodana
Dijego Marodana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Legendarni argentinski fudbaler i trener Dijego Maradona izjavio je da će se kandidovati za predsedavanje Međunarodnom federacijom fudbalskih asocijacija (FIFA), novinar blizak zvezdi kaže, a prenosi Raša tudej.

Dijego Maradona - Sputnik Srbija
Maradona uživao u hapšenjima u FIFA
„Rekao mi je da će se kandidovati za predsednika FIFA i ovlastio me je da to saopštim”, urugvajski novinar Viktor Ugo Morales napisao je na svom tviter nalogu. Morales je rekao da načelno nazvao Maradonu da proveri kako je njegov bolesni otac.

Maradona je bio oštar kritičar aktuelnog predsednika FIFA, 79-godišnjeg švajcaraca Sepa Blatera. Blater je pod ogromnim pritiskom istrage FBI i švajcarskih vlasti o korupciji. Skandal, koji je već doveo do optužbi protiv 18 visokih zvaničnika FIFA, primorao je Blatera da najavi ostavku. On je to saopštio samo nekoliko dana nakon što je prkosno osvojio svoj peti mandat kao predsednik FIFA krajem maja.

Blater će ostati vršilac dužnosti predsednika dok se ne izabere njegov naslednik između decembra 2015. i marta 2016. godine — Dijego Maradona bi mogao biti taj naslednik.

Izbor novog predsednika očekuje se da bude održan na vanrednoj sednici FIFA, ali zvanični datum još nije postavljen. Sredina decembra je izvesna kao verovatan rok, ali konačna odluka o datumu se ne očekuje do jula.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala