SAD: Sukobi sa Rusijom i posle Putina

© Foto : NATONato
Nato - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane SAD Ešton Karter izjavio je da će se konfrontacija SAD i njegovih saveznika sa Moskvom nastaviti i nakon povlačenja Vladimira Putina sa čela ruske države, preneo je Rojters.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Stižu nove rakete

„Procene o kojima govorim zasnovane su na očekivanjima da Rusija ne može da se promeni ni za vreme Putinove vlasti niti nakon njega“, citira agencija šefa Pentagona koji je juče krenuo u evropsku turneju.

Na pitanje, da li će Putin promeniti svoju politiku, šef Pentagona je odgovorio da se tome nada, ali da u to trenutno ne veruje.

Sredinom nedelje u Briselu će se okupiti ministri odbrane Alijanse koji će razmatrati neke tajne dokumente koje je pripremila komanda NATO-a. Zapadna vojna Alijansa namerava pažljivo da proanalizira realne mogućnosti nuklearnog potencijala Moskve.  

Kao povod je poslužilo saopštenje Vladimira Putina da Rusija namerava da u bliskoj budućnosti popuni svoj vojni arsenal sa 40 novih interkontinentalnih balističkih raketa, sposobnih da eliminišu čak i najsavremenije sisteme protivraketne odbrane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala