Crnogorci hoće u NATO

© AFP 2023Zastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je danas da je došlo do porasta podrške građana članstvu te zemlje u NATO i da jedno od istraživanja javnog mnjenja pokazuje da je za ulazak 47 odsto građana.

Ako bi se sutra organizovao referendum s pitanjem: „Da li Crna Gora treba da bude članica NATO ili ne?“, 47 odsto građana glasalo bi za, a 43 protiv, pokazali su rezultati jednog od istraživanja, rekao je Đukanović na bezbednosnom forumu „GLOBSEK 2015“ u Bratislavi.

Na panelu „Crna Gora kuca na vrata NATO-a“, na jednom od najvećih bezbednosnih foruma na svetu, Đukanović je pred brojnom publikom govorio o dostignućima na putu ka Alijansi, prenela je RTCG.

Đukanović je kazao da je intenzivirana, osmišljena i dobro strukturirana kampanja dala rezultate i dovela do porasta podrške članstvu Crne Gore u NATO-u od pet odsto za mesec dana.

„Realizovali smo dva istraživanja javnog mnjenja. Prema istraživanju beogradske agencije, podrška javnosti je porasla na 41 odsto, a prema istraživanju jedne crnogorske agencije to je već 42 odsto. Jednako tako dolazi do procentualnog pada onih koji su protiv NATO-a“, rekao je Đukanović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala