Rajković: Ne mogu da dočekam balkon

© AFP 2023 / MICHAEL BRADLEYZdjelar i Rajković slave
Zdjelar i Rajković slave - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kapiten omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Rajković rekao je danas da će mu se dočekom na balkonu Skupštine Grada ostvariti san i da ekipa jedva čeka da se vrati u zemlju kako bi proslavila osvajanje titule prvaka sveta.
Srpski fudbaleri na krovu sveta - Sputnik Srbija
Srbija šampion sveta: Svaka čast, Orlići! (video, foto)

Izabranici selektora Veljka Paunovića osvajanjem Svetskog prvenstva na Novom Zelandu ostvarili su najveći uspeh srpskog fudbala u istoriji, zbog čega je proslava zakazana za sutra od 20 sati na tradicionalnom mestu uspeha srpskih sportista.

„Ne mogu da opišem koliko mi je drago što ćemo biti prva fudbalska ekipa koja će izaći na balkon, gde su bili mnogi uspešni sportisti iz Srbije. Kao mali, gledao sam slavlje vaterpolista, košarkaša i mnogih drugih, i poželeo da se to i meni dogodi jednog dana. Ovi momci su to zaslužili, kako igrama tako i odnosom prema državnom dresu“, rekao je Rajković Tanjugu pred polazak nacionalnog tima sa Novog Zelanda.

Slavnje srpskih reprezentativaca posle pobede nad Brazilom u finalu svetkog prvenstva u fudbalu do 20 godina. - Sputnik Srbija
Prvaci sveta: Usrećili smo celu Srbiju

Golman Crvene zvezde izjavio je da tim još uvek ne oseća euforiju koja se stvorila u Srbiji posle osvajanja prvog mesta.

„Iskreno, nismo još svesni šta smo uradili. Ne znamo kolika je euforija u našoj zemlji, ali sa velikim nestrpljenjem iščekujemo da je osetimo. Jedva čekamo da dođemo i proslavimo svetsku titulu sa narodom“, naveo je golman Crvene zvezde.

Rajković je na turniru na Novom Zelandu proglašen za najboljeg golmana.

„Nagrada mi je veliki podstrek. Ipak, da nije bilo mojih saigrača, sigurno ne bih mogao da je dobijem“, zaključio je Rajković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala