Vučić: Ako je tačno, to je neprijatno iznenađenje

© Foto : TANJUG/ MARKO DJOKOVIC/Aleksandar Vučić dolazi na konferenciju
Aleksandar Vučić dolazi na konferenciju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dačić mi je rekao to (da je Evropska unija nudila Rusiji da se pravi gasovod pod imenom „Evropski prsten“, koji bi izbegao Srbiju) čuo na veoma važnom sastanku od čoveka koji svakako ima kredibilitet. Ja ne mogu da potvrdim da li je to istina ili ne, kaže srpski premijer.

Srpski premijer Aleksandar Vučić potvrdio je da je sa Ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem razgovarao o Dačićevoj izjavi u kojoj je izneo podatak da je Evropska unija nudila Rusiji da se pravi gasovod pod imenom „Evropski prsten“ koji bi izbegao Srbiju.

Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić: Toliko licemerje Brisela nisam mogao ni da zamislim

„Pozvao sam gospodina Dačića, jer je njegova izjava za mene bila iznenađenje i rekao mi je da je to čuo na veoma važnom sastanku od jednog čoveka koji svakako ima kredibilitet. Ja ne mogu da potvrdim da li je to istina ili ne, u svakom slučaju, za nas bi ako je to istina, to bilo jedno veoma neprijatno iznenađenje. Ne mogu da komentarišem, jer ne znam da li je to istina ili ne“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje Sputnjika.

Dačić je posle sastanka u Sankt Peterburgu sa ruskom ministrom energetike Aleksandarom Novakom i direktorom „Gasproma“ Aleksejem Milerom izjavio da je od ruskih kolega čuo da su evropski zvaničnici nudili Rusiji da se pravi jedan gasovod pod nazivom „Istočni prsten“, koji bi išao preko Bugarske, Rumunije, Mađarske i Slovačke i kojim bi Srbija bila izbegnuta.

„Toliko licemerje od funkcionera u Briselu nisam mogao ni da zamislim jer su oni bili glavni koji su učinili sve da propadne projekat ’Južnog toka‘“, rekao je Dačić u izjavi novinarima u Sankt Peterburgu i naveo da je, ako je to tačno, potrebno da Srbija ozbiljno razgovara sa predstavnicima Evropske komisije.

„Znači, kada ruski gas treba ide kroz Srbiju — to je onda politički problem, a kada treba da ide za zapadnu i severnu Evropu, onda je to ekonomija koja nema veze sa politikom“, dodao je Dačić tom prilikom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala