Prevoz supersoničnom kapsulom (foto)

© Foto : argodesign.comHiperlup kapsula - enterijer
Hiperlup kapsula - enterijer - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pogledajte prvi dizajn Hiperlupa, sistema transportnih kapsula, koji bi mogao da obezbedi vožnju brzinom i do 1.200 kilometara na sat.

© Foto : argodesign.comHiperlup će sadržati četiri nivoa sa pokretnim kapsulama za prevoz putnika, vozila i tereta.
Hiperlup će sadržati četiri nivoa sa pokretnim kapsulama za prevoz putnika, vozila i tereta. - Sputnik Srbija
Hiperlup će sadržati četiri nivoa sa pokretnim kapsulama za prevoz putnika, vozila i tereta.
Megaprojekat supersoničnog vozila Hiperlup, razvijenog od strane fizičara milijardera Elona Muska, sve je bliže da postane stvarnost. Iako je prošle sedmice počela izgradnju svoje prve trase, američka kompanija „Argo dizajn“ samo je predstavila prvi koncept dizajna kapsula u kojima može da se putuje brzinom do 1.200 kilometara na sat.

© Foto : argodesign.comU toku vožnje prikazuju se različite vrste snimaka kako bi pomogle putnicima da zaborave da putuju u zamračenoj cevi.
U toku vožnje prikazuju se različite vrste snimaka kako bi pomogle putnicima da zaborave da putuju u zamračenoj cevi. - Sputnik Srbija
U toku vožnje prikazuju se različite vrste snimaka kako bi pomogle putnicima da zaborave da putuju u zamračenoj cevi.
Transportne kapsule, dizajnirane od strane tima inženjera iz firme, veće su od planiranih i prevoziće ne samo ljude, već i automobile i drugi teret.

© Foto : argodesign.comDruga platforma će se koristiti za održavanje i utovar vozila
Druga platforma će se koristiti za održavanje i utovar vozila - Sputnik Srbija
Druga platforma će se koristiti za održavanje i utovar vozila
Osim toga, kompanija pokušava da umanji zabrinutost zbog skučenosti pri transportu, koji bi mogao delovati klaustrofobičano za putnike. „Razvili smo koncept digitalnih ekrana kako bi se stvorio osećaj prostranosti“, rekao je Mark Rolston, osnivač „Argo dizajna“. Na tim ekranima pojavljuju se slike oblaka, svemira ili morskog dna.

© Foto : argodesign.comOsim prizora, u kapsulama se takođe mogu prikazivati pravac puta i informacije koje bi bile korisne putnicima.
Osim prizora, u kapsulama se takođe mogu prikazivati pravac puta i informacije koje bi bile korisne putnicima. - Sputnik Srbija
Osim prizora, u kapsulama se takođe mogu prikazivati pravac puta i informacije koje bi bile korisne putnicima.
Rok za podnošenje projekata je 15. septembar, tako da „Argo dizajna“ i dalje mogu da se takmiče sa drugim kompanijama. Troškovi izgradnje supersoničnog transportnog sistema se procenjuju na 6.000 miliona dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala