Francuska predala Rusiji deo tehnologija za „mistrale“

© AFP 2023 / JEAN-SEBASTIEN EVRARDMistral brod ilustracija
Mistral brod ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuska je predala Rusiji tehnologiju montaže krupnih blokova koji se koriste za izgradnju nosača helikoptera tipa „mistral“, saopštio je u četvrtak direktor departmana za vojno-tehničku saradnju Ujedinjene kompanije za brodogradnju (OSK) Aleksej Diki.
Nosač helikoptera Mistral - Sputnik Srbija
Rusi prave svoj „mistral“

„Po ugovoru između Ministarstava odbrane Rusije i francuske „DCNS“ predate su tri vrste tehnologija. Ako postoje tri subjekta ovih tehnologija, onda bi prva dva trebalo da budu adresirana na Ministarstvo odbrane, a treći na ’Admiralsko brodogradilište‘. To je tehnologija za montažu krupnih blokova, koja se koristi za izgradnju ’mistrala‘“, izjavio je Diki na forumu „Armija-2015“.

On je naveo da je inženjerski centar „Admiralsko brodogradilište“ dobio od francuske strane crteže krme „mistrala“ i prilagodio ga proizvodnom kapacitetima Baltičkog preduzeća, gde se i grade metodom montaže krupnih blokova.

Diki je naglasio da su preduzeća „OSK“ ispunila sve obaveze iz ugovora o proizvodnji krme za nosača helikoptera, primili uplatu za svoje usluge i da i više nemaju ništa sa pregovorima o sudbini brodova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala