Tramp bi se odlično slagao sa Putinom

© REUTERS / Chris KeaneDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki milijarder Donald Tramp, objavivši kandidaturu za mesto predsednika SAD, pozvao je na poboljšanje odnosa sa Rusijom.
Donald Trump - Sputnik Srbija
I Donalad Tramp u trci za predsednika SAD

Sjedinjene Države treba da poboljšaju odnose sa Putinom, izjavio je Donald Tramp u emisiji na televiziji „Foks njuz“. On je ispričao kako je tokom posete Rusiji 2013. godine (na konkurs za „Mis univerzuma“) shvatio da bi u tome mogao i uspeti.

„Kladim se da bih ja imao odlične odnose sa Putinom“, rekao je on.

„Bio sam u Moskvi pre dve godine i evo šta ću vam reći: može se sarađivati sa tim ljudima i to veoma dobro. Mogu se sklapati ugovori. Obama to ne može“, dodao je on. Kritikujući akcije predsednika, Tramp je izjavio: „Putin ne poštuje našeg predsednika. Ali on ima veliku popularnost u Rusiji. Njega vole zbog onoga što radi i onoga što jeste“, izjavio je Tramp.

„Pogledajte — ne postoji nikakva simpatija između ta dva čoveka (između Putina i Obame). I evo šta ću vam reći: za tu zemlju (Rusiju) to je veoma važno. Čini se da je nemoguće da vas svi mrze. Ali nas mrzi čitav svet. Dugo godina svi su govorili: Nikad ne okrećite Rusiju i Kinu jednu prema drugoj. Međutim, Obama je upravo to uradio“, dodao je on.

Tramp je postao 12. pretendent na republikansku kandidaturu za predsednika. Za favorita se u ovom trenutku smatraju guverner Floride Džeb Buš i senator Floride Marko Rubio.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala