Peskov: NATO ugrožava granice Rusije

© Flickr / The National GuardAmeričika Nacionalna garda
Američika Nacionalna garda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija ne može a da ne bude zabrinuta akcijama NATO-a koje su usmerene na promenu strateške ravnoteže snaga, dok Moskva u vojnoj sferi ne preduzima nikakve korake koji bi mogle da izazovu zabrinutost u sferi bezbednosti, izjavio je u sredu pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Odgovorićemo na sve pretnje

„Ograničavajući efekat nuklearnog oružja teško da neko može da ospori. Predsednik je juče veoma detaljno objasnio da se ne približava Rusija nečijim granicama, već da se upravo vojna infrastruktura NATO-a približava granicama Rusije. Preduzimaju se akcije čiji je cilj promena strateške ravnoteže sila. Naravno, to ne može a da ne izazove zabrinutost Rusije“, rekao je Peskov novinarima.

On je dodao da je „sve to prinudilo Rusiju da preduzme mere za obezbeđivanje svojih interesa i svoje bezbednosti, kao i ravnopravnosti“.

„Iz reči predsednika proizilazi da u tome nema nikakvih akcija koji mogu i treba da izazovu nečiju zabrinutost“, rekao je Peskov.

Vladimir Putin je juče na kraju razgovora sa svojim finskim kolegom Saulom Niniste izjavio da se NATO kreće prema granicama Rusije, ali da za sada ne postoji ništa zbog čega bi se trebalo brinuti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala