Bez napretka na sastanku podgrupa Kontakte grupe za Ukrajinu

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Uđi u bazu fotografijaTabla "Ukrajina" na graničnom prelazu sa Poljskom
Tabla Ukrajina na graničnom prelazu sa Poljskom - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Minsku su se danas sastale radne podgrupe Kontakt grupe za Ukrajinu, razgovori su bili konstruktivni, ali nije došlo do napretka, rekla je danas Heidi Tagliavini, specijalna predstavnica predsedavajućeg OEBS-a u Ukrajini i pri Trilateralnoj grupi po pitanju implementacije mirovnog plana u istočnoj Ukrajini.

Ona je rekla da su učesnici radnih podgrupa diskutovali o brojnim pitanjima i da su imali konsultacije sa predstavnicima Donjecke i Luganske narodne republika.

Podgrupe su se fokusirale na rad u oblastima kao što su ekonomija, obnova objekata, pitanje izbeglica i interno raseljenih lica, humanitarna pomoć, politička i bezbednosna pitanja.

Trilateralna Kontakt grupa za istočnu Ukrajinu sastoji se od predstavnika Rusije, Ukrajine i OEBS-a i ona je 12. februara ove godine potpisala paket mera za implementaciju sporazuma iz Minska iz septembra prošle godine, a koji se sastoji od 13 tačaka.

Paket mera (Minsk 2) ranije je dogovoren sa Normandijskom četvorkom (Rusija, Nemačka, Francuska i Ukrajina). On uključuje prekid vatre od 15. februara, povlačenje teškog naoružanja, kao i mere za dugoročno političko rešenje za Ukrajinu i za osnivanje radnih podgrupa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala