Dečak se utopio u reci Karaš, otmica bila izmišljena

© AFP 2023Policijska traka
Policijska traka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Telo nestalog dečaka Stefana Ilića (12) iz Banatske Subotice pronađeno je danas u reci Karaš. Obdukcija tela pokazala je da je uzrok smrti utapanje, a otmicu je bio izmislio dečakov brat, saopštio je MUP Srbije.

 Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) operativnim radom utvrdili su da otmice u slučaju maloletnog S. I. nije bilo.

„Njegov brat maloletni U. I. priznao je u policiji da je otmicu izmislio“, navodi se u saopštenju i dodaje da MUP nastavlja rad na ovom slučaju.

„Nakon obdukcije ćemo imati više mogućnosti da se, u saradnji sa tužilaštvom, izjasnimo o eventualnim krivičnim prijavama i šta dalje možemo da radimo“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije danas na konferenciji za novinare.

Stefanović je rekao da je dečak Stefan Ilić, koji je u subotu nestao u Banatskoj Subotici, nađen u reci 400 metara od kuće i da je otac identifikovao telo.

„Malo je verovatno da je bila otmica“, rekao je tada Stefanović.

Upitan šta se zapravo desilo, ukoliko nije reč o otmici, Stefanović je rekao da u interesu istrage ne može da govori.

Stefanović je naveo da je policija imala sumnje, da je istraga išla u više pravaca, a da sad predstoji, kako je rekao, osetljiva kriminalistička obrada.

Ministar je rekao da je u traženju dečaka bio angažovan veliki broj pripadnika MUP-a, ronioca, Žandarmerije i saobraćajne policije, koja je blokirala to područje, i da je 20 osoba ispitano.

© Foto : Tanjug/MUP SRBIJEDvanaestogodišnji Stefan je u subotu nestao u Banatskoj Subotici a policija je, odmah po prijavi, počela sa opsežnom pretragom tog ali i okolnih mesta. Telo je nađeno u reci Karaš, 600 metara od njegove kuće u selu.
Dvanaestogodišnji Stefan je u subotu nestao u Banatskoj Subotici a policija je, odmah po prijavi, počela sa opsežnom pretragom tog ali i okolnih mesta. Telo je nađeno u reci Karaš, 600 metara od njegove kuće u selu. - Sputnik Srbija
Dvanaestogodišnji Stefan je u subotu nestao u Banatskoj Subotici a policija je, odmah po prijavi, počela sa opsežnom pretragom tog ali i okolnih mesta. Telo je nađeno u reci Karaš, 600 metara od njegove kuće u selu.

Stefanović je rekao da je bilo poligrafskog testiranja, ali u interesu istrage nije želeo da govori o detaljima, navodeći da su detalji testiranja koji su objavili mediji netačni i da ne želi da spekuliše ko je bio na poligrafu.

Ministar je rekao i da nijedno od dece iz porodice nastradalog dečaka nije bilo ugroženo, kao i da roditeljima nisu oduzeta deca.

On je rekao da, nažalost, istragu otežava to što je jedini očevidac bio devetogodišnji brat nastradalog (S.G.) koji je prijavio nestanak, kao i da istragu ograničava to što je reč o maloletniku.

Stefanović je rekao da je policija identifikovala sva vozila koja su odgovarala opisu koje je dao dečakov brat, koji je policiji prijavio nestanak i naveo da su bile tri osobe u tamnom automobilu. On je rekao da je to težak gubitak jednog mladog života.

Ministar je zahvalio svim građanima koji su želeli da pomognu tokom potrage za dečakom.

Ranije danas objavljeno je da je telo u reci Karaš pronašao meštanin sela Jovan Grujić, a zatim su ga ronioci izvukli na mestu koje je svega 600 metara udaljeno od porodične kuće Ilića.

„Bio je na vodi, pokraj mosta… Leđa, prsluk sam video, bio je zgrčen“, ispričao je Jovan.

Dvanaestogodišnji Stefan je u subotu nestao u Banatskoj Subotici a policija je, odmah po prijavi, počela sa opsežnom pretragom tog ali i okolnih mesta.

Policijske patrole bile su na svim prilazima Banatskoj Subotici, detaljno su proveravana sva vozila, a u potragu su se uključili i ronioci Žandarmerije koji su pretraživali reku Karaš.

Potraga za dečakom obavljena je i u susednim mestima tako da je policija i u Pančevu i Beloj Crkvi ispitivala sve koji su se dovodili u bilo kakvu vezu sa dečakom i njegovom porodicom.

Svi granični prelazi su strogo kontrolisani, uspostavljena je saradnja i sa rumunskim kolegama, a fotografija sa opisom dečaka bila je na svim elektronskim medijima.

Roditelji nestalog dečaka su proveli dva dana u policijskoj stanici iz koje su pušteni sinoć oko ponoći. Na lokalnim medijima pojavio se snimak automobila u koji je, navodno, dečak ubačen nakon što je otet.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala