Rusi će štititi hrišćane u Libanu, Siriji i Palestini

© Foto : sanaCrkva svete Bogorodice - Hasaka
Crkva svete Bogorodice - Hasaka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Misija za zaštitu hrišćana Bliskog istoka pojaviće se u Libanu, Siriji i Palestini. Stvaranje međunarodne organizacije „Hrišćanski svet“ inicirali su učesnici 3. Foruma hrišćanske omladine koji je održan u Sočiju početkom juna, preneo je organizacioni komitet foruma.

U organizacionom komitetu su saopštili da će organizacija dobiti podršku Ministarstva inostranih poslova Rusije i da će biti uključena u rad sekcija koje se bave zaštitom hrišćana bliskoistočnog regiona.

„U današnjim uslovima, kada su mnogi hrišćani podvrgnuti progonu, smatramo da je stvaranje ovakve organizacije neophodno kako bi ljudi sa Bliskog istoka sa kojima smo povezani verom znali da se brinemo o njima i za njih i da shvate da nisu sami“, izjavio je na zatvaranju foruma predsednik organizacionog komiteta konferencije Aleksej Čerkezov.

Naglašava se da su ideju formiranja misije aktivno podržali delegati iz Sirije i Libije. Oni su izrazili nadu da će „povratak Rusije na Bliski istok uticati na stabilizaciju situacije u regionu i uspostavljanje ravnoteže snaga“.

Na 3. Forumu hrišćanske omladine Rusije učestvovali su predstavnici javnih organizacija iz Rusije, Gruzije, Jermenije, Abhazije, kao i zemalja Bliskog istoka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala