Napad na Iran bio bi katastrofa za Ameriku

© AP Photo / Ebrahim NorooziIranski projektili na vojnoj paradi
Iranski projektili na vojnoj paradi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države nikada se neće usuditi da napadnu Iran, jer bi to ugrozilo bezbednost njihove države, upozorio je Ali Fadavi, visoki vojni zvaničnik Irana.
Raketni sistem S - 300 - Sputnik Srbija
Iran testira sopstvenu verziju S-300

„Amerikanci mogu da budu sigurni u to da kada bi preduzeli bilo kakve akcije protiv Islamske Republike, ne samo da ne bi uspeli da joj nanesu nekakvu osetnu štetu, već bi na taj način ugrozili sopstveno postojanje“, rekao je zapovednik Ratne mornarice iranske Revolucionarne garde (Pasadaran) admiral Ali Fadavi na skupu Pasadarana i članova volonterskih paravojnih organizacija, održanom na jugu Pokrajine Fars.

Ali Fadavi je dalje pomenuo da su neprijatelji Irana dobro upoznati sa visokim vojnim kapacitetima ove države i njenom vojnom moći, koja služi za „odvraćanje“ i „upravo zbog toga oni ne preduzimaju bilo kakve akcije koje bi mogle da budu štetne po njih“, prenela je novinska agencija IRNA.

„Amerikanci su danas shvatili da će se, ako se odluče na rat, suočiti sa porazom, imajući u vidu kapacitete Islamske revolucionarne garde“, dodao je on.

U martu je general-major Pasadarna Muhamed Ali Džafari rekao da Iran nije puno potresla ratna retorika njihovih neprijatelja, zbog izuzetne moći odvraćanja koju ta država poseduje, a pre svega zbog činjenice da je predvidela odgovarajuće poteze za sve moguće scenarije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala