SAD i G7 spremne da uvedu nove ozbiljne sankcije Rusiji

© Sputnik / Mihail Fomičev / Uđi u bazu fotografijaDžo Bajden
Džo Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD i druge zemlje velike „sedmorke“ spremne su da uvedu nove sankcije Rusiji sa ciljem nastavka pritiska na Rusiju zbog situacije u Ukrajini, saopštila je u sredu Bela kuća na kraju sastanka američkog potpredsednika Džozefa Bajdena sa premijerom Ukrajine Arsenijem Jacenjukom.
Sankcije EU protiv Rusije - Sputnik Srbija
Rusija spremna da odgovori na sankcije EU

„Potpredsednik je naveo da su SAD i njihovi saveznici iz ’sedmorke‘ spremni da, ukoliko bude potrebno, uvedu nove ozbiljne sankcije, kao odgovor na akcije Rusije“, kaže se u saopštenju Bele kuće tim povodom.

Bajden je istakao da „SAD  i njihovi saveznici iz ’sedmorke‘ imaju za cilj da i dalje vrše pritisak na Rusiju do potpunog ispunjavanja Minskog sporazuma, uključujući povratak ukrajinske granice pod kontrolu Ukrajine, kao i povlačenje ruskih vojnika i oružja sa teritorije Ukrajine“.

U saopštenju se ukazuje i da su strane razgovarale o „programu reformi“. Između ostalog, radi se o „potrebi nastavka borbe protiv korupcije“. Osim toga, govorilo se i o „drugim merama koje će omogućiti stabilnost i rast, kao i privlačenje dodatnih investicija u Ukrajinu“, navela je Bela kuća.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala