Putin: Rusija i Italija najvažniji partneri

© SputnikVladimir Putina na "Ekspo-2015" u Milanu
Vladimir Putina na Ekspo-2015 u Milanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija i Italija su najvažniji partneri koji uvažavaju međusobne interese, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na ceremoniji otvaranja Svetske izložbe „Ekspo 2015“, koja se održava u Milanu.

„Rusiju i Italiju povezuju izuzetno bliski odnosi“, rekao je Putin i podsetio da istorija trgovinskih, društvenih i kulturnih kontakata traje duže od 500 godina.

„Italija je danas jedan od najvažnijih partnera Rusije po pitanju trgovine u Evropi, a pored toga Italija je istovremeno i jedan od najkrupnijih investitora u Rusiji. Mi sarađujemo na međunarodnom tržištu i nastojimo da uvažavamo obostrane interese“, naglasio je Putin.

Ruski predsednik je istakao da je Moskva među prvima podržala Italiju po pitanju održavanja Svetske izložbe u Milanu i dodao da je Rusija posvetila veliku pažnju pripremi svog nacionalnog paviljona.

Ruski predsednik Vladimir Putin boravi u poseti Italiji, u okviru koje će razgovarati sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem u Milanu, a u Rimu sa predsednikom Italije Serđom Matarelom.

Nešto kasnije, ruski predsednik posetiće Vatikan gde će se sresti sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala