O čemu su razgovarali: Obama i Merkelova hit na Internetu

© AFP 2023 / MICHAEL KAPPELERBarak Obama i Angela Merkel
Barak Obama i Angela Merkel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fotografija na kojoj američki predsednik Barak Obama ležerno sedi na klupi, a nemačka kancelarka Angela Merkel stoji ispred njega i maše rukama, izazvala je mnoštvo šala na društvenim mrežama, pa čak i u medijima.

Jedna od fotografija sa samita G7 u Bavarskoj, na kojoj su zabeleženi Angela Merkel i Barak Obama, izazvala je burnu reakciju u medijima i na društvenim mrežama.

Reakcije na fotografiju preneli su, pre svih, nemački časopis Fokus i američki kanal Ej-Bi-Si njuz.

„Svi govore o ovoj fotografiji“, piše Fokus. Na snimku se vidi kako američki predsednik sedi na klupi, a nemačka kancelarka stoji ispred njega i upadljivo gestikulira. Na društvenim mrežama mnogi su se bavili pretpostavkama o razgovoru Obame i Merkelove u momentu kada su snimljeni.

Kako navodi Fokus, neki korisnici su sebi dozvolili „najluđe ideje“. Najviše je „muzičkih interpretacija“. Na primer, novinarka Ana Aridzanjan pretpostavlja da Merkelova pleše uz hit „Makarena“.

Neki korisnici pravili su analogije s poznatim filmovima, na primer, korisnik Hakan Gunaj pronašao je sličnost s filmom „300 Spartanaca“.

Isti korisnik je u pozadinu dodao slonove, napomenuvši da to „podseća na cirkus G7“.

Fokus je obratio pažnju na druge „vesele asocijacije“, kao što je ona iz ugla novinara Kristofera Lauera. Merkelova je svojim gestom mogla da pokaže „koliko je dugo“ na kancelarskoj funkciji.

Korisnik Jonas Jensen smestio je Obamu i Merkelovu u džakuzi.

Dopisnike Ej-Bi-Si njuza fotografija je podseti na scenu iz klasičnog mjuzikla „Moje pesme, moji snovi“. Na tviter stranici komične emisije „Dejli šou“ pretpostavili su da kancelarka u trenutku kada je napravljen snimak prekoreva Obamu zbog suviše ležerne poze.

To su samo neke od interpretacija snimka. „Iako nikada nećemo saznati sadržaj ovog razgovora, internet zajednica se lepo zabavila“, zaključuje Fokus.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala