Rusija: Neka Obama prvo kazni Ameriku

© AFP 2023 / DANIEL KARMANNBarak Obama, predsednik Sjedinjenih Američkih Država
Barak Obama, predsednik Sjedinjenih Američkih Država - Sputnik Srbija
Pratite nas
Barak Obama je prvi predsednik jedne velike države koji se ponosi time što je naneo štetu drugom narodu, a da nije sa njim u ratu, izjavila je zamenica direktorata Departmana za informisanje i štampu Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država je ranije na pres-konferenciji na kraju samita G7 u Nemačkoj izjavio da odsustvo Rusije sa samita već drugu godinu zaredom dokazuje porast njene izolacije.

Angela Merkel i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Sankcije Putinu su — zauvek

„Prvi put vidim predsednika velike države, koji se smatra civilizovanim, da se iskreno ponosi time što je naneo štetu drugom narodu, a da sa njim nije u ratu. Ne isključujem da je to zbog nedostatka mogućnosti da se ponosi time što je uradio nešto dobro nekom narodu“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Ako predsednik SAD smatra da Rusiju treba kazniti za kršenje međunarodnog prava, onda treba da počne od sopstvene države, smatra Zaharova. Pre nego što američka ekonomija „ode u paramparčad“ nastojanjima predsednika Obame, prema rečima predstavnice ruskog ministarstva, on „može početi sa progonom svojih saveznika iz različitih nezakonitih međunarodnih koalicija, na čijem je čelu Vašington, za kršenje svih mogućih zakona“. 

„Bombardovanje Jugoslavije, pogibija stotine hiljada Iračana, antisirijska kampanja koja je dovela do pojave Islamske države, rušenje državnosti u Libiji i umešanost u unutrašnje poslove desetina država u čitavom svetu — interesantno, od čega početi?“, zaključila je Zaharova.

Čitaю novыe zaяvleniя Obamы ob uspehah kursa na "izolяciю Rossii". Ne kommentiruю sutь, potomu čto eё tam net. Vperv…

Posted by Maria Zakharova on utorak 9. jun 2015.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala