Varufakis: Vreme je za dogovor

© AP PhotoJanis Varufakis
Janis Varufakis - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grčki ministar finansija Janis Varufakis izjavio je danas da je vreme da se u pregovorima s kreditorima „zaustavi upiranje prstom“ i da se dve strane konačno dogovore.

Varufakis je novinarima u Berlinu, nakon razgovora sa nemačkim kolegom Volfgangom Šojbleom, rekao da je vreme da obe strane urade svoj deo posla i da višemesečni pregovori urode dogovorom, prenosi agencija Frans pres.

Aleksis Cipras i Žan Klod Junker - Sputnik Srbija
Grčki ples na ivici evrozone

Grčki ministar je sastanak sa nemačkim kolegom ocenio kao produktivan.

„Današnji razgovor će biti od velike pomoći za pronalaženje krajnjeg rešenja“, rekao je Varufakis.

„U istorijskom trenutku kada su oči svih Evropljana uprte u nas i kada svi imaju očekivanja od nas, ključno je da uspešno zaključimo pregovore u korist svih Evropljana, da sklonimo politiku u stranu i obraćamo se jedni drugima kao građani Evrope“, poručio je Varufakis.

Grčka ubrzano ostaje bez finansijskih sredstava, a sa kreditorima još nije postigla sporazum o razmeni sredstava za sprovođenje reformi.

Zastave Grčke i EU - Sputnik Srbija
Junker: Grčka može dobiti 35 milijardi evra do 2020

Varufakis je za nemački list „Tagešpigel“ rekao da je najnoviji predlog kreditora Atini, kog je premijer Aleksis Cipras odbio, apsurdan.

„Takav predlog jedino dajete ako uopšte ne želite postizanje sporazuma“, rekao je Varufakis i još jednom ponovio apel Atine kreditorima da grčki javni dug bude restrukturiran.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala