„Lufthanza“ obustavlja nekoliko letova za Rusiju

© www.airblog.ruAviakompaniя Lufthansa
Aviakompaniя Lufthansa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik i generalni direktor „Lufthanze“ Karsten Špor kaže da je kompanija najavila planove o obustavljanju nekoliko letova za Rusiju zbog smanjene potražnje za uslugama avio-kompanije, koja je uzrokovana sankcijama Berlina i EU protiv Moskve.

Pad u ruskoj potražnji usluga avio-kompanije „Lufthanza“ rezultat je sankcija koje su uvedene Rusiji, rekao je novinarima Predsednik i generalni direktor „Lufthanze“ Karsten Špor, nakon što je kompanija objavila planove o obustavljanju nekoliko letova za Rusiju.

„Lufthanza Džerman erlajns“ najavila je početkom juna da će otkazati neke letove za Rusiju, uključujući linije od Frankfurta do Samare, Nižnjeg Novgoroda i Moskve.

Crveni trg u Moskvi - Sputnik Srbija
Kremlj prokomentarisao izjavu G7 o sankcijama protiv Rusije

„Preispitali smo svoje rute do Rusije zbog manje potražnje, koja je sigurno posledica međunarodnih sankcija i lošijih ekonomskih veza sa Rusijom“, izjavio je Špor u nedelju, na samitu Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz (IATA) u Majamiju.

„U našem slučaju, manja potražnja rezultirala je manjim brojem linija koje saobraćaju do Rusije“, tvrdi Špor.

Generalni direktor „Lufthanze“ izjavio je da su planovi kompanije da u budućnosti ponovo uvede ove letove u direktnoj vezi sa politikom.

Odnosi Rusije sa Zapadom značajno su se pogoršali zbog krize u Ukrajini. Evropska unija, Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici uveli su nekoliko rundi sankcija protiv Rusije, optužujući je za mešanje u unutrašnje poslove Ukrajine.

Špor je takođe rekao da „Lufthanza“ ne planira da u ovom momentu uvodi bilo kakve letove ka Krimu.

„Ne, u ovom trenutku ne“, rekao je Špor u nedelju, na pitanje da li kompanija planira da posluje na Krimu.

Pentagon - Sputnik Srbija
Pentagon traži blaže sankcije Rusiji

Krim se ponovo pripojio Rusiji u martu 2014. godine, nakon referenduma na kom se 96 odsto stanovnika izjasnilo za taj potez.

Zapad je odbio da prizna rezultate referenduma i nametnuo je ekonomski embargo protiv Krima 2014. godine, nakon što je uveo i nekoliko rundi sankcija protiv Rusije.

Generalni direktor ruske „Aeroflote“ Vitalij Saveljev rekao je u aprilu da je kompanija planirala da poveća prevoz putnika ka Krimu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala