Lavrov: Kijev hteo maksimalne tenzije u Donbasu uoči samita G7

© Sputnik / Grigorij Sisojev / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija se nada da poslednje provokacije u Donbasu neće poremetiti mirovni pregovarački proces u okviru Minskog sporazuma, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Napad na market u Donjecku - Sputnik Srbija
Napad minobacačima na market u Donjecku (video)

„Nadam se da poslednje provokacije oko Marinke i izjave neće poremetiti ovaj proces i da će se radne podgrupe, kako je bilo dogovoreno, uskoro sastati“, rekao je on na pres-konferenciji sa svojim beloruskim kolegom Vladimirom Makejem.

Prema rečima Lavrova, Kijev je želeo da maksimalno zaoštri situaciju u Donbasu uoči samita G7. Lavrov je dodao da su i zapadni partneri postali taoci ukrajinskih vlasti, vezujući sankcije sa ispunjavanjem Minskog sporazuma.

„Polazimo od toga da će Nemačka i Francuska i druge kolege u EU, kao i Sjedinjene Američke Države, raditi sa ukrajinskim vlastima, ohrabrujući ih da časno i u potpunosti ispune Minski sporazum. Smatramo da je to sada njihova obaveza, kao što i mi radimo sa Donjeckom i Luganskom, ohrabrujući ih da nastave konstruktivno da se zalažu za punu implementaciju sporazuma ’Minsk 2‘“, dodao je Lavrov.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala