Demonstranti blokirali put do hotela gde se održava samit G7

© REUTERS / Wolfgang RattaySukob policije i anti-G7 demonstranata blizu Elmaua u Nemačkoj
Sukob policije i anti-G7 demonstranata blizu Elmaua u Nemačkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Demonstranti su posedali na put koji vodi do luksuznog hotela u kom će danas biti održan samit Grupe 7, prinudivši lidere G7 da do odredišta dođu helikopterom, saopštili su bezbednosni zvaničnici.
Anti-G7 protest u Garmiš-Partenkirhenu u Nemačkoj - Sputnik Srbija
„Anti-G7“ protest protiv NATO-a u Ukrajini

Policija je blokirala demonstrante koji se nalaze na putu koji vodi iz mesta Garmiš-Partenkirhen, sprečivši ih da priđu bliže hotelu „Šlos Elmau“ gde će se sastati lideri G7, preneo je Rojters.

Bavarska policija je saopštila da je na putu sedelo 12 demonstranata, a nakon razgovora sa policijom njih sedam se dobrovoljno udaljilo, dok su policajci morali da odvuku preostalih pet.

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozdraviće lidere Britanije, Kanade, Francuske, Japana, Italije, SAD i EU na samitu na kojem će fokus, kako se očekuje, biti na pitanjima kao što su klimatske promene, nemiri na Bliskom istoku i porast nasilja u Ukrajini, navodi Rojters.

Više od 22.000 policajaca je angažovano na obezbeđivanju samita, kako bi osigurali da više stotina demonstranata raspoređenih na drugim putevima oko hotela ne priđu toj lokaciji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala