Spoljna politika Srbije bez ideja i strategije

© Foto : /www.mc.rsZoran Živković
Zoran Živković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik i predsednik Nove stranke (NS) Zoran Živković izjavio je danas u Nišu da je spoljna politika Srbije u funkciji skupljanja poena na domaćem terenu.
Zastave EU i Srbije - Sputnik Srbija
Srbija i EU: Šta ako EU zatvori granice?

Od 5. oktobra 2000. godine se vodi slična politika koja se meri samo uspesima ili neuspesima, rekao je Živković i dodao da je u prvim godina posle 5. oktobra napravljen veliki korak napred, a onda je od 2004. godine vođena ista politika „razrokosti“.

„To znači — malo Brisel, malo Vašington, malo Moskva bez ideje šta to dugoročno i srednjoročno donosi Srbiji“, kazao je Živković novinarima tokom razgovora sa građanima u akciji "Pitajte poslanika“.

Kada se nekome čini da su Rusi popularniji onda se okrene tamo, kada se čini da je to Brisel interesantniji onda se okrenemo Briselu, naveo je Živković i napomenuo da je spoljna politika ipak manje važno pitanje za građane od stanja u zemlji.

Poglavlje 35 treba otvoriti na početku pregovora, navodi se u nacrtu rezolucije EP - Sputnik Srbija
Srbija na putu u EU – tek će da uslovljavaju

„Rusiju poštujemo, volimo i neke druge osim Rusije, naše usmerenje mora da bude EU“, istakao je on.

Povodom odluke Administrativnog odbora da se javni skupovi ne održavaju ispred republičkog parlamenta, Živković je rekao da je to pravo mesto za građane da izraze svoje stavove o nekoj situaciji.

„Tu su se održavali mitinzi, jedni, drugi, treći i to treba da se nastavi u skladu sa zakonom koji definiše okupljanje građana“, napomenuo je Živković i dodao da građani u razgovoru najčešće pitaju za posao, da oni koji rade imaju male plate, dugove, da govore o tome kako deca beže iz zemlje i o svojoj zabrinuti za stagnaciju Niša.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić EU: Dosta nam je seminara, dajte novac

Građani takođe, dodao je Živković, pominju sukobe u vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci u Nišu.

On je dodao i da je NS prva krenula u izbornu kampanju jer je nova partija, kao i da je Niš mesto kom su najpotrebniji izbori, koje NS očekuje krajem ove ili početkom naredne godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala