Čuveni ruski pijanista u nedelju na Kolarcu

© Sputnik / Vladimir Vяtkin / Uđi u bazu fotografijaMihail Pletnjov
Mihail Pletnjov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Proslavljeni pijanista, kompozitor i čuveni dirigent Mihail Pletnjov održaće u nedelju, 7. juna, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine koncert, a beogradskoj publici će se predstaviti delima Betovena.

Pletnjov je na Kolarcu poslednji put gostovao pre više od deset godina, a u nedelju će se u Velikoj dvorani pojaviti u ciklusu „Velikani muzičke scene“.

Poznati pijanista se izvesno vreme povukao sa koncertnih podijuma i punih pet godina nije nastupao, ali je za to vreme  bio posvećen svom orkestru — Ruskom nacionalnom orkestru, čiji je umetnički direktor i šef dirigent. Prošlog proleća je objavio svoj povratak, ali je broj njegovih koncerata i dalje veoma mali.

Beograd je, kako je navedeno u saopštenju organizatora, povlašćen i privilegovan što će ugostiti jednog ovako velikog pijanistu, s obzirom da ovaj umetnik vrlo retko drži solističke koncerte.

„Pletnjov mnogo voli beogradsku publiku i odlično govori srpski jezik. Vežu ga divne uspomene za Srbiju i njenu prestonicu“, ističe se u saopštenju.

Posebnost ovog koncerta je i činjenica da je Pletnjov pijansta na klaviru „Kavaji“, koji će u Beograd stići dan pre koncerta.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti u biletarnici Zadužbine Ilije M. Kolarca po ceni od 1.800 i 2.000 dinara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala