Mladenović razrešen funkcije predsednika IO DSS-a

© Foto : BeoinfoZamenik gradonačelnika Beograda (DSS) Andreja Mladenović
Zamenik gradonačelnika Beograda (DSS) Andreja Mladenović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović razrešen je danas funkcije predsednika Izvršnog odbora Demokratske stranke Srbije, odlučilo je Predsedništvo DSS-a.

Kako se navodi u saopštenju, Mladenović je na sednici Predsedništva DSS-a razrešen te stranačke funkcije apsolutnom većinom glasova. 

„Odluka je doneta sa ciljem podizanja kvaliteta timskog rada i ubrzavanja rešavanja organizacionih problema stranke“, piše u saopštenju. 

Navodi se da je za mandatara za sastav novog Izvršnog odbora određen član Predsedništva DSS-a i predsednik opštine Velika Plana Dejan Šulkić. 

Predsedništvo DSS-a je, kako se navodi, dalo saglasnost da se Srpski otadžbinski front, na čijem je čelu Siniša Kovačević, priključi patriotskom bloku, a ta odluka Predsedništva biće upućena Glavnom odboru na potvrđivanje.

Mladenović: Puč u DSS-u

Andreja Mladenović izjavio je danas da je odlukom Predsedništva DSS-a o njegovom razrešenju sa funkcije predsednika Izvršnog odbora izvršen puč u stranci, jer je grubo prekršen Statut DSS-a i doveden u pitanje opstanak stranke.

Sanda Rašković - Ivić - Sputnik Srbija
DSS u koalicionom vrtlogu

„Na ovaj način je izvršen puč u stranci, preuzeta apsolutna vlast Predsedništva i predsednika stranke, prekršen Statut i DSS-a dovedena u situaciju, u kojoj se od svog osnivanja nije nalazila“, rekao je Mladenović Tanjugu.

On je ocenio da se na taj način dovodi u pitanje i opstanak stranke i njeno funkcionisanje.

Mladenović, koji je prisustvovao sednici Predsedništva na kojoj je razrešen, kaže da je jedino tražio da se u najkraćem roku zakaže sednica Glavnog odbora na kojoj bi se raspravljalo o radu Izvršnog odbora, navodeći da ne beži od te rasprave.

„To je normalna i demokratska procedura, ali je očigledno da mi u ovom trenutku nemamo demokratiju u stranci i da se grubo krši Statut i da će to dovesti u pitanje zaista funkcionisanje svih organa stranke“, rekao je Mladenović.

Sanda Rašković - Ivić - Sputnik Srbija
Sanda Rašković Ivić ostaje na čelu DSS

Upitan da li razmišlja da napusti DSS, Mladenović kaže da će se boriti i dalje i da će tražiti od članova Glavnog odbora da se zakaže sednica tog organa.

„Očigledno je da ovakva odluka i kršenje statuta predstavlja pokušaj da se stranka preuzme mimo onih koji su stranku osnivali i koji su u njoj toliko dugo i da se na taj način stanka uvede u jedno vanredno stanje“, naveo je on.

Na pitanje da li će Gradski odbor DSS Beograd, čiji je predsednik, raspravljati o izlasku DSS-a iz gradske vlasti, što traži predsednica stranke Sanda Rašković Ivić, Mladenović je rekao da takva odluka nije doneta, navodeći da je Predsedništvo pre mesec dana odlučilo da nijedan opštinski i gradski odbor pre izbora ne izlazi iz lokalnih vlasti u kojima trenutno učestvuje.

„Predsednica je izlazila u javnost mimo odluka organa stranke, iznosila stavove koje je posle pravdala svojim ličnim stavom što je potpuno neverovatno, a pritom je sama predložila i učestvovala u toj odluci Predsedništva“, rekao je Mladenović, koji je zamenik gradonačelnika Beograda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala