Belef od 21. juna na više lokacija u gradu

Pratite nas
Beogradski letnji festival — Belef biće održan od 21. juna do 25. jula na više lokacija u Beogradu. Festival će biti otvoren koncertom proslavljenog violiniste Nemanje Radulovića u Studentskom parku, najvili su organizatori.

Ovogodišnji Belef, 24. po redu, prema rečima gradskog sekretara za kulturu Vladana Vukosavljevića, biće održan u renoviranom prostoru Kapetan Mišinog zdanja, Kolarčevoj zadužbini, kući Kralja Petra na Senjaku, Bitef teatru, Ustanovi kulture Vuk Karadžić i na još mnogo drugih mesta.

On je dodao da će u okviru manifestacije nastupiti 18 različitih izvođača, kao i da će publika imati prilike da pogleda 16 koncerata, jedan mjuzikl i jednu dokumentarnu dramu.

Umetnički direktor Vojkan Borisavljević smatra da je program festivala kvalitetan i zanimljiv, uprkos niskom budžetu Belefa.

© Sputnik / Maša RadovićGradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević i glumac Ivan Jevtović, kao dobrodošlicu predstavnicima medija na konferenciji povodom ovogodišnjeg Belefa, pripretili su novinarima tužbom ukoliko ne budu zadovoljni, kako kažu, tabloidnim naslovima o predstojećem događaju.
Gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević i glumac Ivan Jevtović,  kao dobrodošlicu predstavnicima medija na konferenciji povodom ovogodišnjeg Belefa, pripretili su novinarima tužbom ukoliko ne budu zadovoljni, kako kažu, tabloidnim naslovima o predstojećem događaju. - Sputnik Srbija
Gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević i glumac Ivan Jevtović, kao dobrodošlicu predstavnicima medija na konferenciji povodom ovogodišnjeg Belefa, pripretili su novinarima tužbom ukoliko ne budu zadovoljni, kako kažu, tabloidnim naslovima o predstojećem događaju.
On je naglasio i da su veliku podršku u realizaciji manifestacije pružili poznati umetnici od kojih su neki prihvatili da nastupaju bez honorara.„Nažalost, ekonomska kriza je donela smanjenje sredstava od 20 odsto i nemogućnost da realizujemo sve naše lepe ideje vezane, pre svega, za pozorišnu produkciju i za saradnju sa srodnim festivalima u regionu“, rekao je Borisavljević i dodao da je bez obzira na to osmišljen jedan kvalitetan i zanimljiv program.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je siguran da je ovogodišnji Belef pun pogodak sa stanovišta turizma i da je upravo to jedan od događaja koji upotpunjuju turističku ponudu prestonice i Srbije uopšte.

Festival je realizovan u saradnji sekretarijata za kulturu i ustanove kulture CEBEF.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala