Srbi i Crnogorci planirali pljačku banke u Zagrebu?

© AP Photo / Filip HorvatHrvatska policija
Hrvatska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
U zagrebačkom naselju Siget policija je sprovela akciju razbijanja grupe stranaca koji su planirali pljačku banke u Zagrebu, javljaju hrvatski mediji, dok su tokom dana stizale informacije da su meta policijske akcije narko-dileri.

Kako HRT saznaje, uhvaćeno je pet ili šest državljana Srbije i Crne Gore.

Glavna akcija sprovodi se u garaži pored Auto-kluba Siget, gde su inspektori navodno tražili skriveno oružje, a možda i drogu.

Područje oko zgrade hrvatskog auto-kluba i dalje okružuju policajci sa dugim cevima, navodi HRT, dodajući da je tokom javljanja novinara uživo za Dnevnik, na mestu događaja policija privela jednog od uhvaćenih kriminalaca.

Ta televizija saznaje da je policija presrela komunikaciju kriminalaca koji su planirali pljačku i izveštava da su oni imali pripremljene automobile za bekstvo.

Iz policije je HRT-u potvrđeno da je više osoba uhvaćeno i dovedeno na ispitivanje u prostorije zagrebačke Policijske uprave.

Taj deo je Sigeta jedno vreme bio potpuno blokiran.

Ranije danas zagrebačka policija potvrdila je da je privela nekoliko osoba, a po nezvaničnim informacijama, koje je prenela Hina, akcija je bila usmerena protiv dilera droge.

Policija nije želela da saopšti razloge zbog kojih sprovodi ovu akciju, jer kriminalističko istraživanje tog slučaja tek sledi, navela je hrvatska agencija.

„Jutarnji list“ na svom sajtu navodi da je povod za hapšenje niz razbojništava, počev od oružanih pljački do drskih krađa u Zagrebu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala