OEBS nastavlja da podržava demokratiju u Gruziji

© AFP 2023 / PATRICK DOMINGOIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući OEBS-u i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posetio je danas Tbilisi, gde se sastao sa predsednikom Gruzije Giorgijem Margvelašvilijem, premijerom Iraklijem Garibašvilijem, ministarkom spoljnih poslova Tamar Beručašvili i predsednikom parlamenta Davitom Usupašvilijem, kao i sa predstavnicima političkih stranaka.

Dačić je naglasio da će OEBS nastaviti da pruža podršku Gruziji u rešavanju izazova na unutrašnjem i spoljnom planu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

„Podržavamo razvoj jake i dinamične demokratije u Gruziji kroz primenu OEBS-ovih standarda“, rekao je Dačić, dodajući da je potrebna sveža perspektiva za pronalaženje načina za efikasno upravljanje raznorodnim aktivnostima OEBS-a u Gruziji.

Ivica Dačić presedavajući OEBS-a - Sputnik Srbija
Dačić: Južni Kavkaz važan za stabilnost Evrope

Predsedavajući OEBS-u pohvalio je kopredsedavajuće Ženevskih međunarodnih razgovora i njihove neprestane napore da unaprede proces, podstakavši sve strane na kreativno razmišljanje, kako bi se izbeglo njegovo ugrožavanje.

„Ovi razgovori i dalje su jedina inkluzivna platforma koja se bavi posledicama konflikta iz 2008, i ona se mora ojačati“, rekao je Dačić i naglasio značaj Mehanizma za prevenciju i reagovanje na incidente (IPRM).

Poseta Gruziji usledila je nakon sastanaka održanih juče u Azerbejdžanu, a Dačić će sutra završiti turneju na južnom Kavkazu posetom Jermeniji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala